Primul dintisor


Gata, a iesit! Primul dintisor a rasarit din ginigiuta dupa atata amar de vreme si dupa vro 4 runde de lupta cu doamna durere, domnul maraiala si mamaia febra. Aleluia! AMR 19 :D. A iesit, asa cum este normal, un incisiv central de jos, cam tarziu ce-i drept, dar asta nu e un lucru foarte neobisnuit. Din cate am inteles, bebelusilor mai lungi ( bebelusii sunt lungi nu inalti :D) le ies mai repede dintisorii decat celor mai scunzi. Stare de fapt care s-a probat la noi :).

Deci noua ne-a aparut primul dintisor la 8 luni si 3 saptamani. Sa consemnam exact perioada ca sa nu uitam. Dar am avut primele dureri de dinti la 4 luni. Asadar o perioada foarte mare de tatonare. Si ce m-a uimit este ca nu a iesit dintele acolo unde avea punctuletul alb pe gingie aparut cam in urma cu 1 luna, ci in directia opusa.Ma gandesc ca punctuletul ala alb, care exista inca pe gingia de jos, poate sa fie varful caninului .

Am gasit o poza pe internet care va poate interesa, este cu dantura bebelusilor si media de varsta probabila, conform statisticilor, la care dintii isi vor face aparitia dar si la care dintii de lapte vor cadea. Sper sa va fie de folos.

Comentarii

Postări populare