Stimulare dezvoltare inteligenta bebelusi 2

De fapt acesta este stimularea nr 0, ca se poate realiza din prima saptamana, sau chiar dinainte de se naste copilul. Se numeste simplu MUZICA si DANSUL.

Am gasit si un fimulet super haios care o sa va confirme ca dansul si muzica sunt minunate pentru stimularea copiilor.



Mai e cazul sa sa mai zic ceva?! Nu cred dar eu tot am s-o fac :). Luati-va minunea in brate, puneti niste melodii care va plac voua mult, lipiti-l pe bebe de voi si pur si simplu dansati cu el asa cum simtit. Evident nu-l zgaltaiti prea tare daca este micut - pana in 5 luni. Este minunat. Copilului o sa-i placa sa danseze si chiar o sa vedeti ca daca repetati anumite melodii ele vor deveni preferatele lui, iar mai tarziu, cand le va auzi, va dansa singur sau chiar va va invita la dans. De asemenea va incurajez sa dansati in fata copilului( asa cum ati vazut in filmulet)pentru ca el va fi foarte fericit si foarte probabil va incepe si el sa danseze. Matei danseaza si singur de pe la 7 luni si e tare, tare simpatic. Si are melodii pe care cand le aude ridica mainile disperat sa-l iau la dans. Iar in timpul dansului, copilul meu plin de energie si fara astampar, devine un copil super linistit, concentrat si absorbit de moment. Ba chiar are si pozitia corpului dreapta si incanatatoare. Pentru ei este un lucru pe cat de placut pe atat de serios.

Cat despre muzica, cred ca e bine sa-i punem bebelusului muzica de toate tipurile, cat mai variata, si sa vedem la ce reactioneaza mai bine. Spre exemplu eu am observat ca lui Matei ii plac vocile puternice de barbati , spre exemplu Pavarotti , Tudor Gheorghe si vocile de copii . S-a vehiculat o perioada ca muzica clasica, in special muzica lui Mozart, ne face copiii mai destepti insa intre timp teoria a fost desfiintata. Acum de curand, celebrii deja cercetatori din Marea Britanie au dezvaluit rezultatele unui experiment facut pe muzica lui Vivaldi , dar cu adulti. Ei spun ca Primavara din Anotimpurile ar avea capacitatea de a mari vigilenta mintala si atentia in timp ce Toamna aceluiasi Vivaldi are un efect invers dar de o anvergura mai mica. Eu raman la parerea ca trebuie sa-i punem muzica cat mai variata si trebuie sa urmarim reactiile copilului. Daca copilul se joaca concentrat si cand incepe o anumita melodie se opreste imediat si asculta atent sau incepe sa danseze e clar ca e ceva ce-i place si deci nu poate decat sa-l stimuleze. Pana la urma stimularea cea mai buna, pana si la adulti, apare atunci cand este la mijloc placere si pasiune.

Distractie maxima!

Comentarii

Postări populare