Scrisoarea 1 - catre copilul meu


Draga Matei ,

Ai implinit deja 1 an. Este primul tau an si este probabil unul dintre cei mai spectaculosi pe care ii vei trai. Ai invatat cele mai frumoase lucruri posibile pe care sper ca vei stii sa le pretuiesti toata viata : sa iubesti, sa te bucuri si sa razi,sa mananci, sa iti exprimi bucuria sau dezaprobarea, sa pupi, sa dansezi , sa mergi etc, etc. Dar din pacate tu nu iti vei mai aminti acest an minunat, asa ca am sa incerc eu in aceasta scurta scrisoare sa-ti fac un mic rezumat.

O sa incep prin a-ti spune ca acest an mi-a fost de ajuns ca sa imi dau seama ca esti un om minunat si ca orice iti vei dori cu adevarat si iti vei propune sa obtii, cu siguranta vei obtine, pentru ca ai o vointa de fier.

Ai o personalitate puternica si cu greu accepti, chiar si la varsta asta, sa te abata cineva de la drumul tau. Iar in ceea ce priveste energia, cred ca cu ajutorul tau am putea deveni furnizori Enel.Esti in mod oficial cel mai energic si mai activ copil din gasca ta de bebelusi de pe alee. Si sunt ceva bebelusi.

Curiozitatea este un alt cuvant care te caracterizeaza foarte bine. Inca de cand aveai cateva saptamani , trebuia sa te plimb prin casa pentru ca altfel urlai cat te tinea gura. Dar cand te plimbam nu mai ziceai absolut nimic. Stateai cuminte si privea orice lucru ca pe o minune. Cu ochisorii tai mari si inca nedefiniti coloristic, sorbeai din ochi tot ce era viu si colorat, sau in miscare.
Iti placea foarte mult afara, lucru care e valabil si in ziua de azi. De fapt cred ca aceasta este si activitatea ta preferata, dupa mers.

Si ca tot veni vorba, trebuie sa iti spun ca pentru tine mersul la momentul asta este o activitate in sine si din cate imi dau seama, este activitatea care-ti place cel mai mult. Poate te mira ca ne mira acest lucru, dar trebuie sa-ti marturisesc ca pentru oamenii mari acest lucru este putin nefiresc. Pentru noi mersul este mai mult un mijloc de a realiza alte lucruri. Rar mai mergem doar de dragul de a merge si chiar mai rar ne bucuram de mers ca de o activitate atat de minunata. Probabil noi am uitat ce inseamana cu adevarat mersul. Sper ca tu sa nu uiti niciodata. Oricum de cand ai descoperit mersul, de la 7 luni, orizontala nu mai e o optiune pentru tine.



Nu ai mers si nu mergi nici pana in ziua de azi de-a buselea. Lucurile interesante din punctul tau de vedere sunt pe sus. Asa ca ai inceput sa mergi in picioare foarte devreme. Ai facut primii pasi singur inainte sa implinesti 11 luni iar la 11 luni si jumatate ai gasit curajul de a evolua de la cativa pasi facuti singur la mersul independent. Dar afara te tinem inca cu hamul pentru ca esti "vitezoman" si nu esti prea atent la obstacole inca.

Pe langa un mare "mergaret" trebuie sa-ti spun ca esti si un mare dansator. La 7 luni, dansai The twister in curulet. Iar acum te ridici in picioare si daca auzi o melodie cunoscuta incepi sa dansezi. Uneori dansezi si fara melodie :)). Oricum esti foarte foarte foarte haios .

Esti un baietel istet si tare haios. La nici 10 luni cunosteai deja multe animalute si obiecte. Iar acum la un an stii atat de multe incat mi-ar fi greu sa fac o lista aici. Stii aproape toate animalele cele mai cunoscute, domestice si salbatice: de la oaie, vaca, cocos etc, la tigru, girafa,pinguin, foca, bufnita etc. Plus peste, melc, albina, fluture, gargarita. Si esti tare dragalas cand le imiti. In special lupul si elefantul. Mai stii fructele, si alte obiecte de prin casa si jucarii. Si ai deja o pasiune pentru porumbei. Iti place la nebunie sa-i alergi prin parc cu mamaie . Iar cand vin eu acasa imi povestesti cu manutele tale grasute si cu niste sunete adorabile, cum zboara porumbeii sus, sus.

Ai zis mama si tata prima oara la 9 luni jumate. Si chiar stiai ce ziceai, pentru ca la tati cel putin, cand ai zis prima oara Tata te-ai dus la el, ai ridicat mainile sa te ia si ai zis TATA. Am fost tare emotionati. S-a intamplat cand eram la o plimbare in Politehnica.

Iti place sa te joci, iar jucariile tale preferate sunt cele cu roti. Si oriunde le gasesti, pe roti, te apuci sa le invarti. Iti mai place foarte mult si sa te joci cu mingea.

Dar mult mai mult decat jucariile iti plac cartile. Iti place la nebunie sa ne uitam pe carticele. Si ai trecut de la carticele de bebelusi cu imagini si poze la carticele adevarate cu povesti. Acum cel mai mult iti place Cartea Junglei. Cred ca iti place de Mougli, pentru ca l-ai pupat de cateva ori pe carte.

Dar cel mai mult iti place de tine sau de bebelusi. De cate ori vezi poza cu tine de pe telefonul meu razi si o pupi.

Iti place sa cantam si sa dansam. Cantecelele tale preferate sunt : Wheels of the buss, O vioara mica, Quand un amigo baila, La multi ani, O lume minunata etc .

Esti un bebelus tare frumos si majoritatea cred ca esti fetita, asa de dragalas esti. Noi familia, suntem topiti dupa tine. Toata viata noastra se invarte acum in jurul tau. Dar este o viata tare frumoasa, si nici ca ne vom plange vreodata de ameteli.

La multi ani dragul meu. Te iubeste si te saruta cu cel mai mare drag, Mama!

Comentarii

Postări populare