Desert delicios si sanatos fara zahar

La baza acest desert este banalul gris cu lapte. Pe care eu l-am adaptat pentru a-i oferi lui Matei un mic dejun sanatos, satios si gustos.

In mod normal un gris cu lapte contine lapte, gris si zahar. Nu dau cantitati ca e prea simplu de realizat. Eu am pornit de la ideea de a-l face fara zahar, asa ca m-am gandit sa folosesc niste fructe uscate.

Aveam in casa caise, smochine, curmale si chiar coacaze negre uscate. Asa ca am folosit de toate. Le-am taiat bucatele mici mici, caci teoretic era o gustare pentru Matei.

Am pus cantitatea de lapte din care vroiam sa fac grisul pe foc, si am adaugat in ea fructele confiate taiate marunt.

Le-am lasat pana s-a incalzit bine laptele si apoi am inceput sa torn grisul in ploaie , putin cate putin, amestecand mereu. Atentie ca grisul nu se umfla imediat, asa ca nu puneti foarte mult ca o sa iasa prea gros sau nefacut. In cazul asta, pur si simplu mai adaugati lapte si amestecati bine.
Dupa ce a ajuns la consistenta dorita, am inchis focul si am adaugat scortisoara, praf de vanilie natural si niste caju crud si nuci braziliene, maruntite la blender. Totul a durat mai putin de 15 minute iar rezultatul e unul pe care cred ca l-ar aprecia orice copil, indiferent de varsta, ba chiar si cea mai mare parte din adulti.

A iesit un super preparat, gustos si dulce de n-ai fi zis ca nu are pic de zahar. Noi adultii ne-am batut pe ce a fost surplus fata de portia lui Matei si mi-am promis ca data viitoare fac pentru toata familia.

Este un preparat potrivit de la varsta de 1 an, cat are Matei acum. Eu ii mai facusem si pe la 10-11 luni ceva similar, doar ca fara caju si nuci, iar in loc de lapte de vaca, atunci am folosit lapte praf.
Recapitulez ingredientele :
-Lapte vaca sau lapte praf
-Gris - eu am folosit un gris bio
-fructe uscate
-scortisoara
-vanilie naturala
-amestec de nuci date la blender .

Sa aveti pofta !

Comentarii

Postări populare